You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
Våra Material

Alla våra smycken tillverkas av ädelmetaller och ädelstenar av högsta kvalitet. Vi väljer med noggrannhet ut de material vi arbetar med och också hur vi bearbetar materialet från råvara till färdigt smycke.

Vi tillverkar alla smycken för hand av 100% återvunnet guld och silver. För oss är det en självklarhet att vår tillverkningsprocess har en minimal påverkan på vår planet och omgivning såväl som på vårt team som dagligen arbetar med våra smycken.

Vi är stolta över att vi har ett eget reningsverk i anslutning till vår verkstad vilket gör att vi inte bidrar med några utsläpp som är farliga för miljön. Att vi tillverkar allt i vår egen verkstad ger oss full kontroll över vår process.
Guld

Vi använder alltid 18 karat, samma som den internationella beteckningen 750, vilket innebär en finguldshalt på 75%. Allt vårt guld 100% certifierat återvunnet. Återvunnet guld har precis samma vackra och karakteristiska egenskaper och samma äkthet, renhet och färg som nyutvunnet guld.

Silver

Alla våra silversmycken är tillverkade av 100% återvunnet silver. Vi arbetar i 925 sterling silver vilket innebär en finsilverhalt om 92,5%. Silverytorna på våra smycken beläggs med rent finsilver som gör ytan riktigt ljus och gnistrande. 

Diamant

En diamant är med sin lyster och hårdhet ett av naturens ädlaste material. En diamant har en lyster som ingen annan sten och en unik förmåga att reflektera ljus. Vi använder oss av diamanter med kvalitetsbeteckningen Top Wesselton VS. Top Wesselton betecknar färgen på din diamant. Våra diamanter har färgen G, d.v.s nästan helt vit. VS står för very small inclusions och innebär att diamanten har inneslutningar som är så små att de inte går att se med blotta ögat. Till våra smycken och förlovningsringar med diamant om 0,30ct eller större medföljer alltid ett certifikat från G.I.A. En diamants kvalitet utgörs av karat, färg, slipning och klarhet – mer känt på engelska som de fyra C:na (Carat, Colour, Cut, Clarity). Vi känner ett stort ansvar inför att alla diamanter från oss är framtagna ur jorden på ett korrekt sätt så att du kan känna dig stolt och trygg när du bär ditt smycke. Vi är noggranna med att enbart arbeta med konfliktfria diamanter. Läs mer om detta i vår Diamantguide.

Coffeediamant

Coffeediamanter, även kallade Coffee Diamonds, är naturligt bruna diamanter. De har en vacker ton som kan variera från ljust champagnefärgad till mörk kaffebrun. Vi tycker att denna typ av diamant passar fint i roséguld, där färgen på den bruna diamanten framhävs ytterligare, och i vårt vitguld som gör att diamanten får en kallare ton. Det är extra fint att bära en ring med Coffee Diamonds och en med vita diamanter tillsammans.

Ädelstenar

Vi arbetar endast med naturligt färgade stenar och vi är alltid på jakt efter de mest unika och färgsprakande naturliga ädelstenarna. Att studera och experimentera med färg har alltid varit en viktig del i vår designprocess.

Vi erbjuder stenar av toppkvalitet i en mångfald av olika toner och nyanser. Att varje sten är naturlig och har unika egenskaper gör varje smycke från oss unikt.

Akvamarin

Akvamarin är en medelhård ädelsten tillhörande Beryllsläktet. Akvamarinernas färg kan variera från ljust himmelsblå till mörkare, blågrön ton. I våra smycken finner du ljusblå akvamariner. En stor, fint slipad akvamarin med få inneslutningar är mycket ovanlig och mer sällsynt än andra ädelstenar. Kejsaren Nero säga ha burit en slipad akvamarin som monokel.

Ametist

Medelhård sten från kvartssläktet som kan variera i färg och nyans. Namnet sägs komma från grekiskans “a-methylo” vilket betyder “oberusad”. Stenen sägs skydda mot rus och ge bäraren balans och frid. Ametisten bleknar något om den utsätts för långvarigt och intensivt solljus. Vi arbetar med två nyanser av ametist; en ljus och en lite mörkare. 

Bergkristall

Medelhård sten från kvartssläktet som är en av de oftast förekommande mineralerna på jorden. Ljuset passerar fint i en bergkristall då dess kristallsturktur är hexagonal. Bergkristallen har en klar vit färg och sägs ha helande krafter.

Citrin

Citrinen är liksom ametisten en kvarts och har använts i smycken sedan antiken. Den förekommer i flera olika nyanser: från ljust gul ton till intensiv orange eller gulgrön. Vi har valt tre olika färger på citriner till våra smycken; en som vi kallar Ljus Citrin just för att den har en lätt ljusgul ton, en som vi kallar Limecitrin som har en gulgrön ton och en orange citrin som vi kallar för Palmeiracitrin.

Månsten

Månstenen är en typ av fältspat och är en eftertraktad sten världen över. Den kommer främst från Indien där stenen är helig och sägs bringa lycka till bäraren. En månsten kan variera i färg, från silvervit till till olika nyanser av grått. Vi använder vit månsten och grå månsten i våra smycken.

Rökkvarts

Rökkvartsen är en medelhård sten från kvartssläktet. Den kan variera från en nästan genomskinlig, brungrå ton till en mer intensiv, mörkbrun ton. Ibland är den nästan svart. Stenen sägs bringa kraft. Vi använder stenar en varm, brun ton i våra smycken med rökkvarts men som alla naturligt färgade stenar så kan nyansen variera från sten till sten.

Rosenkvarts

Rosenkvartsen har fått sitt namn från sin blekrosa ton och är från kvartssläktet. En rosenkvarts kan variera i färg, från ljus puderrosa till en mörkare rosa ton och är något opak i utseendet. 

Blå Topas

Vi arbetar med tre olika nyanser av Blå Topaser; en ljus, klarblå ton som vi kallar för Sky Blue Topas, en elektrisk och mer intensiv blå ton som heter Swiss Blue Topas samt en mörk, petrolblå nyans som heter London Blue Topas. Bland Topaser är de blå stenarna de mest eftertraktade. En naturligt mörkblå topas är mycket sällsynt. Stenen sägs ha helande krafter och bringa lycka och framgång.

Prasiolit

En prasiolit är en kvarts och har en ljus och klar grön färg. Den sägs kunna omvandla negativa energier runt dig och främja kärlek och förståelse.

Morganit

Morganiten kommer från beryllsläktet och är av samma mineral som akvamarin och smaragd. De morganiter vi använder oss av har en svag puderrosa ton. Vi fattar ofta våra morganiter i roséguld då roséguldet framhäver och förstärker stenens vackra rosa färg. 

Turmalin

En turmalin är en ädelsten naturliga inneslutningar och är en av få ädelstenar som finns i ett brett färgspektrum. Det finns turmaliner som går i rosa-röda, lila, gröna och blåa toner. Stenen är relativt mjuk. Vi arbetar främst med rosa och ibland blågröna turmaliner då vi tycker de har en väldigt vacker färg.

Rubin

Rubiner är precis som safirer av mineralarten Korund och är en högt eftertraktad sten som har fått sitt namn efter sin intensivt röda färg. Det är  färgen som bestämmer värdet på en rubin och den kan ibland vara mer dyrbar än en diamant.

Safir

Safiren är en hård ädelsten av mineralarten korund. När en korund har spårämnen från järn och titan blir korunden blå i sin färg. När spårämnet istället är krom skapas den röda färgen som i en rubin eller den rosa tonen i en safir. Vi har valt att arbeta med violetta safirer från Madagaskar, samt rosa och blå från Sri Lanka. Vi arbetar endast med briljantslipade safirer för att få högsta lyster och intensitet.

Tsavorit

År 1968 upptäcktes en ny typ av ädelsten i naturparken Tsavo, på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Den har en mycket intensiv, klar grön färg. Tsavoriter är en form av granat och är mycket ovanliga.