You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
diamantguide-sandberg
diamantguide-sandberg-mobil
Diamantguide
Sandbergs 5 c:n - Carat, Colour, Cut, Clarity, Consciousness

Om du någon gång funderat på att köpa en diamantring eller ett diamantsmycke så har du säkert hört talas om de 4 c:na – karat, färg, klarhet och slipning. Dessa fyra faktorer är avgörande för att bestämma kvaliteten och värdet på en diamant. Våra diamanter har beteckningen Top Wesselton VS.

När vi väljer våra diamanter tänker vi inte bara på att de ska vara av toppkvalitet. För oss är hållbarhet och vår påverkan på både människor och natur minst lika viktigt. Vi har därför lagt till ett 5:e C – Consciousness.

Carat - Karat

Karat är den mest kända av de fyra C:na och mäter diamantens vikt – ju högre karatvikt desto större är diamanten. Dock är det viktigt att komma ihåg att karat inte är den enda faktorn som påverkar en diamants värde. Vi erbjuder ringar och smycken med diamanter i olika karatvikter så att du kan välja den som passar just dig. När du köper ett smycke med en diamant som är 0,30ct eller större får du hos oss ett internationellt GIA certifikat för just din diamant.

Cut - Slipning

Slipningen beskriver hur väl en diamant har slipats och polerats och är en av de viktigaste faktorerna. Ju högre kvalitet på slipningen, desto bättre kommer diamanten att reflektera ljus och få din förlovningsring eller ditt diamantsmycke att glittra. Slipningen på våra diamanter är alltid Excellent, den högsta graden, vilket gör att din ring eller ditt smycke alltid kommer att gnistra extra mycket. När vi väljer våra diamanter lägger vi störst vikt vid att slipningen är perfekt, annars förlorar stenen sin lyster.

Colour - Färg

Färgen beskriver diamantens nyans och är en annan viktig faktor att tänka på när man köper en diamant. De flesta diamanter har någon form av färgskiftning, från ljust gul eller brun till färglös. Ju mer färglös en diamant är desto mer värdefull är den. Alla våra vita diamanter är av kvaliteten Top Wesselton och har färgen G. De betyder att de är nästintill färglösa. Ibland kan de naturliga skiftningarna ge diamanten ett unikt och spännande uttryck. I många av våra smycken använder vi bruna diamanter, så kallade coffee diamonds. Dessa kan skifta från ljust champagnefärgade till mörkare brun.

Clarity - Klarhet

Klarheten på en diamant beskriver hur många inneslutningar som finns i diamanten. Ju färre inneslutningar en diamant har, desto högre blir dess klarhet och pris. Men det är viktigt att tänka på att inneslutningar kan vara osynliga för det blotta ögat, därför är det inte alltid nödvändigt att välja den högsta klarhetsgraden. Våra diamanter har klarheten Top Wesselton VS vilket betyder att inneslutningarna inte kan ses med blotta ögat.

Consciousness

För oss är hållbarhet och vår påverkan på både människor och natur minst lika viktigt som att din diamant ska glittra. Därför väljer vi med noggrannhet de leverantörer vi arbetar med så att vi kan säkerställa att diamanterna har framställt på ett etiskt sätt. Etiska diamanter handlas enligt principerna för hållbar utveckling och med respekt för en rigorös certifieringsprocess som säkerställer höga standarder för miljö och människor. Har du frågor kring våra diamanter? Kontakta oss gärna via chatten eller på customerservice@sandbergsweden.com