You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Köp & Leveransvillkor

KÖP & LEVERANSVILLKOR SANDBERG SWEDEN
Dessa köp och leveransvillkor gäller för alla inköp i vår webbshop, www.sandbergsweden.com.
Vi förbehåller oss rätten att kontinuerligt revidera och uppdatera våra villkor. Senast ändringsdatum hittar du längst ner i dokumentet.

MERVÄRDESSKATT OCH FRAKT
SVERIGE
För leveranser inom Sverige gäller angivet pris i SEK som inkluderar 25 % svensk moms. Fri frakt.

NORGE
För leveranser till adresser i Norge gäller angivet pris i NOK som inkluderar 25 % norsk moms. Fri standard frakt. Sandberg Sweden är momsregistrerat i Norge.

LÄNDER INOM EU
För leveranser till övriga länder inom EU gäller angivet pris i EUR som inkluderar respektive lands lagstadgade momssats. Fri standard frakt.

ÖVRIGA LÄNDER UTANFÖR EU
För leveranser till övriga världen gäller angivet pris i EUR som inkluderar respektive lands lagstadgade momssats och tullavgifter. Fri standard frakt.

BETALNING
Du kan betala med Apple Pay, Swish, VISA, Mastercard, och American Express samt Klarna – Få först, betala sen eller Dela upp.

SÄKER BETALNING
När du betalar med kort skickas du vidare till Adyen Payment Services där du genomför en säker betalning.
Inga kortuppgifter registreras hos Sandberg Sweden. Vi använder Let’s Encrypt SSL som ger säker överföring av dina kortuppgifter.

LEVERANSTID
Alla smycken tillverkas för hand i vår egen verkstad räkna därför med ca 15-20 arbetsdagar för tillverkning. Om ditt smycke finns i vår butik kan vi leverera omgående, ring oss på +46 8 679 90 20 eller chatta med oss för besked.

Så snart vår verkstad fått din beställning får du en orderbekräftelse per mail och när det är dags för leverans kommer ett leveransbesked med uppgift om leveranssätt och spårningsnummer.

ÅNGERRÄTT OCH BYTEN
Alla köp på vår hemsida kan returneras med full återbetalning inom 14 dagar från att du mottagit din beställning. Din retur skall vara oss tillhanda inom två veckor efter att du fått godkännande från oss.

Sänd ett mail till customerservice@sandbergsweden.com tillsammans med nummer på din orderbekräftelse. Vi ger dig därefter instruktioner om hur retur skall ske. Detsamma gäller vid byten. Vi står för returfrakten. För full återbetalning måste varan vara oanvänd och returneras i orginalförpackning.

Undantag från ångerrätt; De smycken som special tillverkas efter mått omfattas inte av ångerrätten, såsom ringar, stela armringar.

Återbetalning sker normalt inom 14 dagar efter att vi mottagit din retur och via samma betalningssätt som du använt vid ditt köp.

Produkter som sålts till rabatterat pris omfattas inte av ångerrätten. Ringar och smycken med gravyr kan inte returneras. Ångerrätt / bytesrätt gäller under förutsättning att du löst ut din vara. Icke utlöst sändning omfattas inte av ånger- eller bytesrätt.

BYTE AV STORLEK
Du kan däremot byta storlek på din ring eller armring en gång inom 14 dagar från leverans. För storleksbyte av solitärer, alliansringar och pavéringar samt Nubo ringar tillkommer en kostnad.

Kontakta customerservice@sandbergsweden.com för prisuppgift. Innan retur meddela alltid customerservice@sandbergsweden.com och ange numret på din orderbekräftelse. Vi ger dig därefter instruktioner om hur retur skall ske och du betalar inget för returfrakten.

TVÅ ÅRS GARANTI
Du har två års garanti på alla produkter köpta online. Garantin omfattar produktionsfel men gäller inte vanligt slitage som uppstår vid regelbundet dagligt användande.

Om du har en reklamation maila till customerservice@sandbergsweden.com och inkludera foton på skadan. Vi kan komma att be dig skicka tillbaka varan så att våra guldsmeder kan göra en bedömning. Om din reklamation blir godkänd försöker vi först laga produkten. Går inte det byter vi ut den. Innan reparation av skador som inte täcks av garantin får du alltid ett kostnadsförslag att godkänna.

AFTER SALES SERVICE
Vi erbjuder after sales service på vårt Vigsel & Förlovnings sortiment för att dina ringar alltid skall förbli som de är när de är som bäst. Våra guldsmeder går då igenom din ring och polerar så att den blir som ny.
Kontakta customerservice@sandbergsweden.com för pris och instruktioner.
TRANSPORTSKADOR
Om varan eller förpackningen har synliga skador måste du anmäla detta direkt till transportören.

FÄRGER
Sandberg Sweden kan inte garantera att färgåtergivning i vår webbshop stämmer 100% överens med verkligheten. Dels beror det på att ädelstenar naturligt varierar i färg och dels kan det bero på färgåtergivningen i din webbläsare.

MÅTT
Var vänlig notera att mått på vår hemsida är ungefärligt angivna.

Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar där varan är uppenbart felaktigt prissatt.

Sandberg Sweden AB
Org. nr; 5560616921
Org.nr Norge; 997099605.

Senast uppdaterad; November 2023